Is een pilletje tegen kaalheid gevaarlijk?

Is een pilletje tegen kaalheid gevaarlijk?

De percentages lopen uiteen in verschillende onderzoeken, maar wordt gezien in maximaal 10% van alle gevallen. Er zijn ook genoeg websites en fora te vinden waar deze bijwerkingen worden gebagatelliseerd, in twijfel steroïden online bestellen worden getrokken of zelfs het bestaan ervan ontkent wordt. Dat er uit de wetenschappelijke literatuur geen eenduidig antwoord is over de bijwerkingen, betekent niet dat het niet serieus genomen moet worden.

 • Finasteride wordt in de dosering van 1 mg gebruikt voor de behandeling van haaruitval bij mannen, soms onder de merknaam Propecia.
 • Waar het middel dan moet voldoen aan Nederlandse en Europese wetgeving.
 • In alle gevallen is het verstandig om de dokter hierover in te lichten.
 • Is echter na een halfjaar nog geen verschil merkbaar, dan kan weer gestopt worden met het gebruik van dit middel.
 • Het gebruik van finasteride 1 mg tegen kaalheid piekt bij mannen rond 30 jaar.

De meeste bijwerkingen die met finasteride worden geassocieerd stoppen zodra de behandeling niet meer wordt gebruikt. Maar voor een paar mannen kunnen deze bijwerkingen nog enkele maanden na het stoppen van de behandeling aanhouden. Gebruik van finasteride is gecontraïndiceerd tijdens de zwangerschap. Finasteride kan namelijk worden opgenomen door de huid. Het is niet bekend of finasteride overgaat in de moedermelk. Testosteron wordt door het enzym 5± -reductase omgezet in het krachtiger androgeen dihydrotestosteron (DHT).

Finasteride Finasteride

In de geïncludeerde artikelen worden bijweringen niet of heel beperkt genoemd. Mammacarcinomen worden als zeldzame bijwerking bij langdurige behandeling van mannen gezien. Bij vrouwen is dit vooralsnog onduidelijk door gebrek aan data. Dit is volkomen normaal en niets om zorgen over te maken.

 • Eind 2005 werd de Amerikaanse skeletonpiloot Zach Lund positief getest op het gebruik van finasteride.
 • Een dergelijke studie valt onder de reikwijdte van de wet medisch-wetenschappelijk onderzoek bij mensen (WMO).
 • In vitro is gebleken dat stoffen die de cytochroom-P450-3A-enzymactiviteit remmen, waarschijnlijk de metabolisering van finasteride remmen.

De beschikbare studies hebben een hoog risico op bias door onzekerheid over randomisatie, concealment of allocation, blindering, imprecisie en andere vormen van bias. Bij een FUE haartransplantatie worden individuele haarzakjes uit een donorgebied gehaald en opnieuw geplaatst in gebieden waar het haar dunner is geworden of waar kaalheid optreedt. Accepteren dat je kaal wordt, is misschien handiger en goedkoper, maar voor Van Wooning was het onmogelijk. “Ik vond het verschrikkelijk, vooral omdat ik nog zo jong was. Ik heb het internet afgezocht voor middeltjes. Van alles geprobeerd. Soms ging dat goed en soms helemaal fout.” Als we je statistieken, gegevens, opinies of een consensus voorleggen, vertellen we je waar die vandaan komen. Mannelijke kaalheid is meestal vrij eenvoudig te herkennen.

Wanneer u te veel Propecia heeft ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Erfelijke kaalheid wordt veroorzaakt door dihydrotestosteron. DHT wordt onder meer gevormd door de 5-AR type 1 en 5-AR type 2 enzymen. Dutasteride heeft een remmende werking op beide enzymen, terwijl Finasteride alleen type 2 afremt. De doses waarin de haargroeimiddelen worden voorgeschreven, verschilt eveneens.

Meer effect én meer bijwerkingen

Propecia® wordt tegen een hoge prijs via het Internet aangeboden.[9] In de apotheek kan men hier dan ook vragen over verwachten. Het is belangrijk dat deze mensen goed worden voorgelicht over de effectiviteit op korte en lange termijn en de mogelijke bijwerkingen die kunnen ontstaan. Bovendien moet er bereidheid zijn langdurig een geneesmiddel te gebruiken alvorens te starten.

 • Finasteride wordt voornamelijk gebruikt door jonge mannen die te maken hebben met overmatige haaruitval.
 • Kan Finasteride in combinatie met andere medicatie gebruikt worden?
 • Voordat een arts het middel voorschrijft vindt een gesprek plaats waarin uw gezondheid wordt besproken.
 • Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

Krijg aanbevelingen van experts over de behandeling van haaruitval. Kies de optie die het beste bij u past, en bestel Finasteride online. Ja, u kunt met het gebruik van dit middel zonder meer stoppen, zonder na-effecten. In klinische onderzoeken was er geen gemeld effect op haar op de andere delen van het lichaam. Er zijn geen gecontroleerde klinische gegevens over behandeling van langer dan 12 maanden. Interessant genoeg werd ontdekt dat zowel finasteride als minoxidil haargroei-effect hebben als bijwerkingen.

Net als finasteride werkt het door de productie van DHT in het lichaam te verstoren. Na een week merkte ik dat mijn ogen bloedrood werden en ik amper sliep. De pijn in mijn onderbuik werd bovendien twee keer zo erg.

Klinisch onderzoek zal dit de komende jaren hopelijk uitwijzen. Het is net als met bijwerkingen die zich bij de een voor doen en bij de ander niet. Wat tot nu toe opvalt, is dat het syndroom voornamelijk mannen treft die aan het einde van de tienerjaren, 20 en 30 jaren Finasteride gebruiken.

Als resultaat van het dagelijks gebruik vermindert uw haaruitval en verbetert de haargroei. U kunt dan op een punt komen, waarbij u tevreden bent met uw haardos. Finasteride is voor veel mensen een effectief haargroeimiddel, maar staat tegelijkertijd bekend om de bijwerkingen.

Dit gebeurt in platte potjes die door de brievenbus kunnen. Er hoeft zodoende niet iemand thuis te zijn voor ontvangst. Heel mooi dat er behandelopties worden gegeven voor alopecia androgenica. In het artikel wordt ook gemeld dat de differentiaaldiagnose zeker in het begin lastig kan zijn. Ik wil graag meegeven dat ferritine boven 75 moet zijn voor optimale haargroei.